![]() |
Срака.Заднє місце людини або тварини. СРАКА, ж., вульг.-просторозм., згруб. Заднє місце людини або тварини. Не бачити, як власної сраки без дзеркала — не отримати, не мати чого-небуть жаданого, бажаного. В сраці був — гівно бачив (видів) — а) Про людину, яка безпідставно вихваляється тим, що бувала у багатьох місцях і багато бачила; б) уживається для емоційного вираження незадоволення, обурення і т. ін. Виглядати, як небіжчика срака — бути дуже змарнілим. Гарний як срака навиворіт (як три сраки за кущами) — зовсім негарний (про людину). Морда як срака — хто-небудь має негарне обличчя, яке викликає відразу, огиду. В тебе морда, як та срака, сам недобрий, як собака. Як у Давида: ні сраки, ні вида — дуже негарний, непривабливий чоловік. Без мила (вазеліна, зах. вазеліни) в сраку лізти — вміти вдало підлабузнюватися, знаходити підхід до кого-небудь. (Замість без мила в душу лізе) Бодай тебе жиди в сраку цілували — уживається для вираження грубої відмови на чиє-небудь прохання зробити або дати що-небудь. До сраки — кому-небудь абсолютно байдуже, все одно. До сраки така срака — ні для чого не годиться що-небудь. До сраки така срака, яка не сере — не треба говорити цілком очевидну дурницю, недоречність. Лизати сраку — принижуватися перед ким-небудь, догоджати комусь, підлабузнюватися до когось. Налякати їжака голою сракою — зовсім не злякатися. Показати сраку — а) відмовити кому-небудь у чомусь; б) виявити невдячність. Посвисти мені в сраку (Цілуй (цілуйте) / поцілуй (поцілуйте) в сраку; Хай поцілує в сраку — а) вживається для вираження презирства, зневаги, зверхнього ставлення до когось (Тричі вимовлений вислів використовувався в деяких регіоах України як оберіг від небіжчиків: щоб той не ходив, його лаяли.); б) уживається як груба відмова зробити, дати кому-небудь що-небудь. Бий в сраку, аби голова розумна була — необхідність застосування методів фізичного покарання у вихованні. Буде срака в роботі — уживається як погроза побити кого-небудь. Всиплю так, що аж буде срака вогню давати — уживається як погроза дуже сильно побити кого-небудь. В сраку бито, не в голову — хто-небудь добре вихований. Дати по сраці — насварити, покарати кого-небудь. Заскучати, як срака за віхтем — зовсім не заскучати. Під сраку дати / надавати — сварити або карати кого-небудь. Вона крутила Boney M / І я від того звар'ював / Нагнав її із хати / Ще й під сраку надавав. Свербить тобі срака? — уживається як погроза побити кого-небудь. Срака болить — голові легше — фізичне покарання дитини примушує її швидше і краще мислити. Так вчили, що й досі срака свербить — кого-небудь дуже били у процесі навчання і виховання. Вліз би йому в сраку, аби міг — хто-небудь дуже заприятелював з ким-небудь і всіляко догоджає йому. В сраці — а) уживається для запевнення в істинності, обгрунтованості сказаного; б) уживається як відповідь на питання "Де?". В сраці мати — бути абсолютно байдужим до кого-, чого-небудь; повністю ігнорувати когось, щось. Кажуть люде, що я курва — мені тото в сраці. Буду давать хлопцям потки, бо то моя праця. В сраці мені ріпу запалить — уживається як відповідь на питання "Що мені можна зробити?" (нічого лихого не можна зробити). Засунути в сраку — те, що абсолютно не протрібне, від чого треба категорично відмовитися. Лізти негру в сраку — опускатися в шахту. З голою сракою — залишитися, бути без грошей, без майна і т. ін. Хлопова срака до бука, а панська до крісла — про мужика як представника соціально нижчого класу. П'яна срака — п'яна людина. Стара срака — літня людина. Хлоп-срака-мотика (Хлоп-срака номер шість, а воберни буде дев'ять) — недотепа. Голова сивіє, а срака дуріє — хто-небудь старий, але ще моє сексуальну зацікавленість і може допускати фривольні чи сороміцькі речі. Вилізти з сраки — вийти зі скрутної ситуації, поліпшити своє становище. Балакала (зустрілася) срака з штанами — про пересуди, пліткування. Бери сраку в жменю та й тікай — уживається як порада кому-небудь визнати свою провину, проразку і т. ін. в чомусь, а не продовжувати сваритися, виправдовуватися тощо. Біжить, аж ногами в сраку б'є — швидко тікає хто-небудь звідкись. Близький як п'яте ребро від сраки — зовсім не близький, чужий, далекий (про людину). Вари, срако, борщ, а я пішла до хлопців — нехтування господинею господарськими обов'язками заради гульні. Вдарити язиком по сраці — сказати що-небудь різке, недоречне або смішне. [В душі] срака-мотика — а) хто-небудь відчуває незадоволення, роздратування; б) велике захоплення. Верба тобі в сраці виросте — уживається як пересторога для дітей, які люблять купатися. |
Степан Срака :p :morj: |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 1 минуту http://www.ua-pravda.com/doska_obyavleniy/stepan_sraka_p...oy!!!.html :D |
Цитата:
или вы о классике Леся ? |
чудненькая тема |
а на нормалбный язык можно? |
Цитата:
|
какой же уебанский язык ахуеть,хуже китайского блядь :D |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата: